Botez – 12.06.2011

Categories: BLOG

In data de 12 iunie 2011, la sarbatoarea Rusaliilor, a avut loc botezul a 8 persoane. In urmatoarele randuri, vom prezenta cateva poze de la acest eveniment, precum si cateva cuvinte despre semnificatia botezului nou-testamental.

botez.jpg

botez.jpg

botez.jpg

botez.jpg

botez.jpg

botez.jpg

botez.jpg

botez.jpg

botez.jpg

Ce este botezul?
« În primul rand cuvantul botez este un cuvant grecesc baptizio, care înseamnă a scufunda. Acest cuvant era folosit la vopsirea hainelor, atunci cand hainele erau scufundate în colorant şi scoase cu o altă culoare pe ele.
În al doilea rand reprezintă un simbol – tot o scufundare, numai că o scufundare în moartea lui Isus. Atunci cand primeşti botezul te identifici cu moartea lui Isus la imersiune, şi te identifici cu învierea lui Isus la ridicare.

Romani 6:4-5
4. Noi deci, prin botezul în moartea Lui, am fost îngropaţi împreună cu El, pentru ca, după cum Hristos a înviat din morţi, prin slava Tatălui, tot aşa şi noi să trăim o viaţă nouă.
5. În adevăr, dacă ne-am făcut una cu El, printr-o moarte asemănătoare cu a Lui, vom fi una cu El şi printr-o înviere asemănătoare cu a Lui.

Botezul nu te face credincios, el arată că deja eşti credincios.
Botezul simbolizează o nouă viaţă la care treci:

2 Corinteni 5:17
17. Căci, dacă este cineva în Hristos, este o făptură (Sau: zidire.) nouă. Cele vechi s-au dus: iată că toate lucrurile s-au făcut noi.

Botezul mai este o declaraţie publică a faptului că eşti cu adevărat creştin.

Ce nu este botezul?

Botezul nu este un mijloc de salvare. Botezul nu te salvează. Faptul că primeşti botezul nu înseamnă că asta te va salva. Credinţa salvează, şi este o anumită ordine în Biblie legată de botez, şi anume – întai credinţa, pe urmă botezul ca o confirmare a credinţei.

Marcu 16:16
15. Apoi le-a zis: “Duceţi-vă în toată lumea, şi propovăduiţi Evanghelia la orice făptură.
16. Cine va crede şi se va boteza, va fi mântuit; dar cine nu va crede, va fi osândit.

Botezul nu spală de păcate. Nu apa spală păcatele, ci sangele Domnului Isus. Suntem spălaţi de păcate, la fel prin credinţă, prin botez doar demonstrezi faptul că deja eşti spălat de păcate.

De ce e important ca un creştin să se boteze?
Chiar e nevoie sa respectam acest principiu, chiar este nevoie ca fiecare creştin să se boteze? Răspunsul este “Da” şi argumentul cel mai puternic este că “Botezul este porunca Domnului Isus“. Odată ce Isus le-a poruncit, atunci înseamnă că pentru El aceste lucruri sunt foarte importante şi înseamnă că şi pentru noi trebuie să fie importante.

Matei 28
19. Duceţi-vă şi faceţi ucenici din toate neamurile, botezându-i în Numele Tatălui şi al Fiului şi al Sfântului Duh.
20. Şi învăţaţi-i să păzească tot ce v-am poruncit. Şi iată că Eu sunt cu voi în toate zilele, până la sfârşitul veacului. Amin.

Este un act de maturitate şi ascultare. Prin botez arăţi că crezi ceea ce Isus a poruncit şi a învăţat.

Cand e cel mai bine să primeşti botezul?
De îndată după ce ai crezut. Exemplul cu famenul Etiopian. Era un ministru de finanţe al Etiopiei, ce se întorcea din Ierusalim şi citea din cartea proorocului Isaia, şi Dumnezeu l-a trimis pe Filip ca să-i explice ceea ce citea, adică să-i explice Evanghelia. Acest bărbat a crezut, şi tot atunci a primit şi botezul.

Fapte 8:35-39
35. Atunci Filip a luat cuvântul, a început de la Scriptura aceasta, şi i-a propovăduit pe Isus.
36. Pe când îşi urmau ei drumul, au dat peste o apă. Şi famenul a zis: “Uite apă; ce mă împiedică să fiu botezat?”
37. Filip a zis: “Dacă crezi din toată inima, se poate.” Famenul a răspuns: “Cred că Isus Hristos este Fiul lui Dumnezeu.”
38. A poruncit să stea carul, s-au pogorât amândoi în apă, şi Filip a botezat pe famen.
39. Când au ieşit afară din apă, Duhul Domnului a răpit pe Filip, şi famenul nu l-a mai văzut. În timp ce famenul îşi vedea de drum, plin de bucurie…

Botezul este un moment important de decizie. Este un moment de ascultare. E important să conştientizezi de ce faci acest pas, şi e important să fii hotarat în realizarea acestui pas. Este porunca lui Isus, şi ceea ce aduce botezul de multe ori este creşterea spre maturitate în Isus. Botezul nu e ultimul pas în viaţa spirituală, ci aş spune e al doilea. Primul este credinţa, al doilea botezul, iar al treilea şi toate celelalte sunt viaţa de ucenicie. »

(Articol scris de Cucos Vitalie)

One Response to "Botez – 12.06.2011"

  1. pensiuni Posted on septembrie 6, 2014 at 21:13

    N-am gasit ceva mai frumos despre Botez pe tot internetul!

Lasă un răspuns