Rezolutii de Anul Nou? De ce nu?

Categories: BLOG

Vine Anul Nou 2016 si parca am dori ceva nou . Ne asteptam sa vedem sa experimentam noul pentru ca insasi gandul anului nou atrage in noi dorinta de nou. Imi amintesc cand incepeam un nou an scolar parintii ne cumparau haine,rechizite,incaltaminte noi. Cand vene Pastele si natura si natura se trezea la o noua viata de asemenea ne cumparau (dupa posibilitati) cate ceva nou.

Noul acesta este in misterul vietii in necunoscutul si surprizele ei (si am dori numai de bine ) dar si in cel pe care ni-l facem noi si care sta in puterile noastre si-n masura harului divin spre a-l infaptui. Generic acestui nou i se poate spune : Rezolutii de Anul Nou . Prorocul Isaia spune in cap.32:8 ca cel ales la suflet face planuri alese si staruie in planurile lui alese ,iar apostolul Pavel in epistola adresata filipenilor in cap.4:8 scrie:”tot ce este adevarat,tot ce este vrednic de cinste,tot ce este curat,tot ce este vrednic de iubit,tot ce este vrednic de primit,orice fapta buna si orice lauda aceea sa va insufleteasca”.

Iata deci o baza biblica suficient de incurajatoare pentru a lua hotarari noi de anul nou . Daca nu o facem este posibil sa mergem spre nici o tinta si sigur ajungem nicaieri. Daca suntem descurajati si poate chiar raniti de esecurile unor hotarari anterioare nereusite este bine sa ne amintim si sa ne incurajam prin cuvitele referintelor biblice mentionate mai sus dar si prin cele din Proverbe 24:16:”Cel neprihanit cade de sapte ori si se ridica…!”Asa ca ridica-te si ia-o de la capat ca vei reusi! Despre acest subiect am discutat cu Cristina Istvan la o inregistrare in studioul Speranta Tv- Bucuresti ce se va difuza la radio si tv. Speranta pe 4 ian.2016 ora 12-13 la emisiunii “Traieste intelept”. Acolo am abordat mai pe larg chestiunea insa aici as dori sa arat aici 12 gesturi pe care le poti face , ca sa ai sanse mari de reusita in hotararile /rezolutiile luate (sau pe care le vei lua si te incurajez s-o faci)pentru noul an.

Iata-le:
1. Asigura-te inainte de a lua o anume hotarare ca tu chiar vrei sa faci acel lucru.
2. Asigura-te ca ca ramai in voia generala a lui Dumnezeu, luand acea decizie(Ex.:La orele de yoga esti invatat sa-ti golesti mintea cat mai mult posibil,ori Dumnezeu ne invata exact contrariul sa ne-o umplem cu Cuvantul divin-Coloseni3;16 ; a te angaja sa faci publicitate la alocol si tutun este contrar eticii lui Hristos; a decide sa te casatoresti altfel decat in Domnul este in afara voii lui Dumnezeu-1Cor.7:39 ect. )
3. Cere zilnic ajutorul divin si multumeste-I pentru fiecare pas facut inaine.
4. Pentru a reusi impleteste echilibrat eforturile tale cu ajutorul divin(2Petru1;5;Iuda3)
5. Nu lua hotarari generale ,vagi(Ex.:vreau sa fiu mai bun..;voi fi mai aproape de familie…).Fii specific stabilind clar ce vrei sa faci.
6. Vorbeste cu cineva apropiat/apropiati despre hotararile tale pentru ca sa te sustina altfel probabilitatea abandonului este mult mai mare(nu uita dictonul:”divide et impera”).
7. Afiseaza-ti hotararea/hotararile intr-un spatiu privat dar vizibil sa-ti sara zilnic in ochi.
8. Lucrurile pe care vei dori sa le faci vor avea diferite grade de dificultate .Nu incepe cu cele mai dificile ci cu cele mai simple.Vei prinde curaj.
9. Nu te arunca la prea multe de-o data ci fixeaza-ti cateva clare si incepi sa le ataci pe rand nu toate de-o data ca s-ar putea sa cedezi.
10. Fa-ti un plan pentru atingerea scopului propus,pune-ti jaloane pe care sa le atingi in drum spre tinta.
11. Ia-o cu pasi marunti si nu te opri. Facandu-i vei trece la altii mai mari.
12. Sarbatoreste fiecare reusita pentru a fixa si intari ce ai realizart

Citind acest material te gandesti ca poate sunt prea multe de facut si considerat. Poate vrei cat mai simplu rapid(instant daca se poate ) si cu succes total.Asta nu prea merge si cine gandeste asa nu doar ca este nerealist dar are toate sansele sa esueze in implinirea unor hotarari care necesita efort serios , ceva timp si rabadre . Parcarile unor sali de gimnastica sunt full in ianuarie ,suficient de libere prin februarie pentru ca in martie sa fie aproape pustii.De ce ? Pentru ca oameni simplifica lucrurile in virtutea unui pragmatism exagerat si a unei nerabdari cultivate din plin de generatia instant . Ei iti vor spune ca nu se poate , ca mai bine fara rezolutii de anul nou , ca sa nu suferi si de fapt ce plictisitoare este viata…asa ca hai sa traim clipa!!!

Sper ca vei avea dorinta si determinarea sa te uiti cu atentie spre gesturile propuse si intelegand sa fii suficient de optimist si increzator luand hotarari , bune si folositoare ,facand planuri alese si staruind in ele.Iti doresc reusita cu ajutorul lui Dumnezeu. Fie ca in 2016 sa ai bucuria de-a vedea implinite rezolutiile pe care le poti lua la acest nou inceput. Si eu la fel,RV

Lasă un răspuns