AMAGIRE PRIN RUGACIUNEA DOMNEASCA

Categories: BLOG

Traim intr-o tara crestina sau pretins crestina unde oamenii rostesc in biserici sau in spatii publice in grupuri mici sau in adunari mari de sute ,mii sau zeci de mii cu diferite ocazii, rugaciunea Domneasca . Lumea de astazi crede in paternitatea universala a lui Dumnezeu si in fratia universala a oamenilor. El ne-a creat pe toti ,deci El este Tatal nostru si oricine rosteste rugaciunea Tatal Nostru face si un gest de justificata intarire a acestei convingeri . “..fiindca suntem din neamul Lui..”spunea apostolul Pavel in Areopagul atenian (Fapte 17). Oare nu inseamna ca El este Tatal nostru al tuturor si noi toti suntem fiii Sai, creati dupa chipul si asemanarea Sa?
Omul este cununa creatiei si asemenea Creatorului si cu cel mai inalt destin dintre toate cele zidite, dar din pacate piedut. O comoara pierduta nu foloseste la nimic celui ce-a avut-o candva.

Relatia personala a lui Adam ca fiu cu Dumnezeu ca Tata s-a pierdut in Eden. El si urmasii sai asupra carora s-a transferat natura pacatoasa sau pacatul adamic sunt comoara pierduta. Domnul Isus a spus religiosilor evrei care I se opuneau si il urau ca ei aveau de tata pe diavolul si ca nu erau credinciosi ca fii ai credinciosului Avram asa cum pretindeau ,pentru ca planuiau uciderea Sa gest inspirat de tatal lor ,ucigasul si mincinosul Satan. Nu gasim undeva ca Hristos ar fi spus multimii care il urma dimpreuna cu ucenicii:”Voi toti sunteti fiii lui Dumnezeu” Dimpotriva face o clara separare intre El si ucenicii Sai ,de-o parte si lumea si Satan de cealalta parte (Ioan 17:14-17). In lumina Sfintei Scripturi doar cei credinciosi prin Domnul Hristos care ii apartin lui Dumnezeu ii pot spune: „Tata” ,rostind un adevar nu doar o formula. Prin nasterea biologica chiar daca inocenti la inceput cu timpul inevitabil pentru ca nu putem sa nu pacatuim, devenim copii ai maniei (Efeseni 2:3), ai diavolului (1Ioan 3:10). Putem sa rostim rugaciunea Domneasca dar asta nu schimba cu nimic situatia. Doar prin credinta sincera si increderea personala in jertfa Domnului Isus Hristos duhul nostru cel mort in pacat este adus la viata , suntem infiati in familia lui Dumnezeu si primim dreptul de copii ai lui Dumnezeu si Duhul care ne face sa strigam: Tata Ceresc! (Romani 8:15;Ioan 1:12,13). Mantuitorul spune clar: „Nu oricine imi zice: Doamne, Doamne! va intra in Imparatia Cerurilor, ci cel ce face voia Tatalui meu care este in ceruri” (Matei 7:21).

Este foarte important ca fiecare sa priveasca in adancul inimii sale la realitatea de acolo. Sa verifice daca are aceasta deplina incredere si convingere in virtutea careia poata sa-I spuna sincer si cu bucurie lui Dumnezeu:”Tatal meu care esti in ceruri”, neamagindu-se cu rostiri ale rugaciunii Domnesti in timp ce traieste in pacat si dezinteresat de voia lui Dumnezeu. Un asemenea om este pe calea cea larga care duce la pierzarea vesnica ,pe care cei mai multi alearga (Matei 7:13,14). De aceea sa gasim duhul potrivit si Cuvantul adevarului. Sa aratam cu smerenie si claritate semenilor cand avem prilej, realiatatea asa cum o prezinta Domnul in Cuvantul Sau, ca sa nu incurajam in cei ce se roaga cu noi sperante desarte prin simpla rostire a rugaciunii Domnesti.

Lasă un răspuns