Cereri adresate Lui Dumnezeu care raman fara raspuns?

Categories: BLOG

„Dumnezeu vorbeste cand intr-un fel cand intr-altul …” Iov 33:14.  Si o face prin Cuvant, vise, oameni, vedenii, intamplari, natura, istorie, etc. mereu in armonie cu Scriptura. Sunt insa oameni carora Dumnezeu nu le vorbeste, nu raspunde cererilor lor nicicum. Este important sa-i stim pentru a cauta sa nu ne numaram printre ei.

Iata cativa:

Cei ce traiesc deliberat si constant in pacat. Cazul lui Saul caruia Dumnezeu la un moment dat nu i-a mai raspuns nici prin Urim, nici prin vise, nici prin proroci (1 Sam. 28:6). Celor nesinceri si fixati in prejudecatile lor. Preotii, carturarii si batranii din Ierusalim vin la Domnul sa-L intrebe despre sursa puterii minunilor Sale. In loc sa le raspunda la randu-I ii intreaba despre originea botezului lui Ioan. Oricum ar fi raspuns pentru ei era rau, asa ca il scot pe “nu stim”. Vazandu-le nesinceritatea si viclenia Domnul le refuza raspunsul. In fine, altii carora le este refuzat raspunsul la cererile lor sunt cei catalogati ca fiind fara Dumnezeu din aceasta lume. Ne gandim la bogatul din locuinta mortilor (Luca 16). Tot ce-i cere el lui Dumnezeu care-i vorbea prin parintele Avram, ii este refuzat. Era prea tarziu si imposibil. Infinit de trist si dureros, adevarat insa.

Personal imi doresc si va doresc si voua ca Domnul sa raspunda cererilor noastre indiferent care va fi acel raspuns si sa-l intelegem. Ce spune Mantuitorul in Ioan 8:29 imi doresc sa traiesc toata viata, sa simt si sa traiesc toata viata aproape de El.

Pastor Valeriu Radu

Lasă un răspuns