Biserica Crestina Baptista Emanuel

Str. Intrarea Gilaului 11-13, Sector 4 - Bucuresti

+40 771 096 198

bcbemanuelbucuresti@gmail.com

Evenimente

Evanghelizare (30.01.2022) Invitat special: Mihăiță Dănilă

Cine suntem

Suntem o biserica care se inchina lui Dumnezeu, fiind fidela invataturilor apostolilor Domnului Isus si urmand pilda Mantuitorului nostru.

Ce credem

MARTURISIREA DE CREDINTA

Apasa aici pentru a o downloada PDF!

“Duceți-vă în toată lumea și propovăduiți Evanghelia la orice făptură. Cine va crede și se va boteza va fi mântuit, dar cine nu va crede va fi osândit “. (Marcu 16:15-16) “Pe El Îl propovăduim noi, şi sfătuim pe orice om, şi învăţăm pe orice om în toată înţelepciunea, ca să înfăţişăm pe orice om, desăvârşit în Hristos Isus”. (Coloseni 1:28)
Dorim sa fim o biserica care se inchina lui Dumnezeu, ramanand fidela invataturilor apostolilor Domnului Isus si urmand pilda Mantuitorului nostru.

Valori

  • Predicare Cristocentrica
  • Incurajarea rugaciunii
  • Biserica este o comunitate
  • Activitate in comunitate

Predicarea Cristocentrica si loiala Sfintelor Scripturi spre gloria lui Dumnezeu, edificarea bisericii si largirea Imparatiei Sale.

Intelegem, incurajam si promovam activarea rugaciunii individuale si comunitare ca sursa de putere divina in viata credinciosului si a bisericii.

Vedem biserica locală ca fiind o comunitate de credință, iubire și speranță creștină, având funcția de suport, formator și multiplicator spiritual.

Privim activ în comunitatea unde Dumnezeu ne-a așezat și lumea în care trăim cu nevoile ei pentru a împlini faptele bune pe care Dumnezeu ni le-a pregătit ca să putem fi o binecuvântare.

Istoria Bisericii Emanuel

In anii `90 Biserica baptista Sfanta Treime din str. Iuliu Valaori, nr. 20 s-a hotărât să planteze în fiecare cartier din București câte o biserică, spre slava lui Dumnezeu si folosul membrilor si nememembrilor ei din acea zona.
In cartierul Berceni lucrarea a început la școala Gimnazială nr. 190, langa Piata Sudului in anul 1993, într-o sală de clasă închiriată duminical de o scoala de o soferi dar care avea ore doar in prima jumatate din zi cealalta fiind libera . Paul Dan ,un lucrator trimis de biserica Sfanta Treime si cativa membrii de acolo au inceput sa se adune in acea scoala in fiecare Duminica seara, dar in 1994 el a parasit lucrarea iar slujirea micului grup de cateva persoane in varsta care chiar doreau sa aiba o biserica in cartierul lor a fost încredințată in toamna acelui an lui Radu Valeriu din Bucurest,i unul dintre misionarii bisericii Sfanta Treime care tocmai isi finaliza slujirea misionara în orasul Roșiorii de Vede.
In timpul care a urmat s-au adaugat alte persoane și familii mai tinere, astfel incat grupul de misiune s-a transformat în Biserica, filială a Bisericii Baptiste Sfânta Treime. In anii următori, cu ajutorul lui Dumnezeu, filiala a continuat să crească și prin intermediul bisericii mama iar cu ajutorul unor donatori a reușit să cumpere terenul și să construiască actuala clădire din Intrarea Gilăului nr. 11-13, care a fost inaugurată în vara anului 1998. În anul urmator Biserica a devenit autonomă dobândind autorizația de funcționare din partea Uniunii Baptiste si s-a numit Biserica Emanuel. Tot in acel an Radu Valeriu a fost ales si ordinat ca pastor al ei prin Comunitatea Baptistă de Bucuresti lucrare pe care o continua si astazi . În anul 2002 biserica a preluat punctul de misiune al Bisericii Sfânta Treime din comuna Călugăreni, sat Crucea de Piatră unde erau cativa credinciosi si a slujit acolo până în anul 2012. In timpul acesta punctul de misiune a devenit biserica filială a Bisericii Emanuel, prin adăugarea la numărul credincioșilor a încă 15 persoane care s-au întors la Domnul din acea localitate. Lucrarea s-a extins și în localitatea apropiată Hulubești, unde s-a format un nou punct de misiune prin botezul a 6 persoane întoarse la Domnul.
În aceste localități, Biserica Emanuel a realizat timp de câțiva ani proiecte sociale pentru copiii defavorizați din familii cu venituri reduse, folosind atat resurse proprii cat si ajutorul unor donatori precum World Vision, RAM, etc. După 2012 aceste misiuni au revenit la Biserica Sfânta Treime. De atunci biserica Emanuel a continuat implicarea social-misionară în cartierul Berceni printr-un acord de parteneriat cu DGASPC sector 4 în cele 10 centre sociale din sector și în centrul social rezidențial pentru bolnavii de HIV – SIDA din comuna Vidra , Ilfov. Această slujire s-a derulat până la finele lui 2019.
În prezent suntem implicați în lucrarea social-misionară din județul Giurgiu, localitatea Pădureni ,prin biserica baptistă locala a rromilor și punctele ei de misiune, dar suntem preocupați de misiunea din cartier și de perspectiva deschiderii unui punct de misiune în cartierul Rahova.
De asemenea am fost și suntem implicați în misiunea externă prin susținerea lucrării din New Hope Kalahari-Nigeria, a lucrării sorei Alina Vodă de la Clinica medicala si centrul social crestin Rafa din Filipine cât și a Asociației Misionare-obștești El Șadai dedicata taberelor crestine pentru copii din Republica Moldova.
Ii multumim lui Dumnezeu pentru harul acesta si ne dorim ca prin toate aceste lucrări Dumnezeu să fie glorificat și Împărăția lui să se extindă.

Cum devii membru?

Prin Botez

Poti deveni membru al Bisericii Baptiste Emanuel
prin actul botezului urmat de completarea
unei cereri de membralitate.

Prin Transfer

Poti deveni membru al Bisericii Baptiste Emanuel
prin transfer, urmat de completarea unei cereri de membralitate si o marturie despre intoarcerea ta la Domnul si relatia ta cu Biserica de provenienta.

Conducere

Comitet