Intrebari si raspunsuri din Biblie (1)

Categories: BLOG,Raspunsuri din Biblie

Am gasit in Biblie mai multe referinte la „Ceruri”. In 2 Cor. 12:2 Pavel mentioneaza 3 ceruri. Cate ceruri sunt?

1. Avem Cerul vazut natural, atmosfera, cosmosul macro. 2. Cerul nevazut sau lumea spirituala ca dimensiune existenta dar paralela. Lumea spiritelor, a fiintelor angelice si demonice (le-am putea numi pentru satisfactia unora si extraterestrii). 3. Cerul lui Dumnezeu, in prezenta nemijlocita a lui Dumnezeu despre care vorbeste apostolul Ioan in Apocalipsa 4.

Pune Dumnezeu mai presus impacarea dintre oameni decat inchinarea noastra fata de El? Sau treaba asta
trebuie judecata in context? Matei 5: 23-24

Daca ne gandim la Rugaciunea Tatal Nostru, da. Si nu numai. Ne gandim si la Isaia 58 unde vorbeste despre postul placut Domnului care este tot o inchinare. Inchinarea care are in spate neiertare, ura etc. nu este primita (vezi inceputul cartii Isaia dar si evangheliile, etc). Ideea este sa faci efortul de a debloca relatia blocata de rautate, neiertare, greseli, nedreptati, prin cautarea impacarii (daca este posibil) sau cel putin eforturi sincere de reparare.

In Geneza 3:8 spune ca Dumnezeu umbla prin gradina. Intrebarea e Cum? Era sub forma de Duh sau intrupat?

Nu stiu. Nu cred ca a fost o aparitia antropomorfa a Domnului Isus asa cum il intalnim in alte locuri in Vechiul Testament. Iar Dumnezeu care este infinit nu avea un trup, El este duh. Unde biblia tace si noi tacem si asteptam pana ce Domnul ne va arata toate in cer.

Lasă un răspuns