Intrebari si raspunsuri din Biblie (2)

Categories: BLOG,Raspunsuri din Biblie

Cine sunt acesti fii ai imparatiei (Matei 8:12)?

Istoria e in Capernaum unde evreii erau fii lui Avram, poporul lui Dumnezeu, care asteptau aratarea Imparatiei mesianice, a lui Dumnezeu. Evreii au crezut pana in ultima clipa ca Isus este restauratorul ei. La ei face Domnul referire ca fii imparatiei, imparatia davidica. Ei, urmasii lui Avram,Isac si Iacov erau destinati sa fie fii Imparatiei cerurilor si asa se si considerau, dar Domnul le spune ca din pricina necredintei lor vor ramane afara.

 

De ce Domnul ne mai da boala daca zice ca a luat asupra sa totul (Matei 8:17)?

Generic boala apare dupa caderea din Eden, ca rezultat al pacatului. Domnul a luat asupra sa toate consecintele pacatului. Necazul este ca atunci cand venim la El nu am rupt-o complet cu pacatul sau purtam consecintele alegerilor noastre anterioare acelui moment. Asta este o cauza.

Alta este planul lui Dumnezeu cu noi prin acea boala. Pavel cu boala la purtator (tepus in coasta), Trofim bolnav in Milet, Timotei bolnav de stomac, Lazar bolnav si mort 4 zile (aici s-a incheiat frumos, desi s-ar putea sa fi incheiat-o si el pe pamant tot cu vreo boala terminala??). O alta are ca scop testarea credintei, incercarea increderii si cresterea spirituala. O alta slefuirea caracterului, dezvoltarea unei trasaturi precum rabdarea, etc. Sunt boli pe care Domnul le vindeca si sunt altele pe care nu. Si mai rau pentru noi e ca nu stim ce si cum de fiecare data. Dar intotdeauna credinta si nadejdea in caracterul si promisiunile lui Dumnezeu cu noi si intelepciunea Sa vesnica ne sustin.

A lua radical si unilateral jertfa Domnului eliminatoare de boala si suferinta pentru cei ce cred in El este o intelegere trunchiata si incompleta a Cuvantului, care duce la concluzii nerealiste si practici nebiblice in viata de credinta, referitoare la nevoia eliberarii totale de suferinta (lucru care se va intampla in cer).

Lasă un răspuns