La inspectie ganduri !

Categories: BLOG

Imi amintesc ca-n armata cei in drept faceau zilnic inspectarea sectoarelor,a plutonului,unitatii,garzii ect. Foarte atent ,priviri necrutatoare. Uneori corectau dur,militareste. Era de dorit sa nu le dam ocazia .
Una din rezolutiile pe care le-am luat pentru anul acesta este de a reciti Biblia in intregime. “Toate-s vechi si noi sunt toate” vorba poetului.Desi vechi Cuvantul imi este atat de nou .Nu atat ca informatie ci ca observatie ,revelatie, aplicatie .Am o vie asteptare asemeni cautatorului de comori ,pe care Duhul o implineste de fiecare data cu cate o bucurie ce simt ca sporeste cand o impart .Si vreau s-o fac din nou din Geneza 27:41,42.
Monologul lui Esau despre intentiile-i criminale indreptate spre Iacov ajunge la urechile mamei lor. Iscusita Rebeca face si pune in aplicare cu success un plan de salvare a fiulu sau preferat . Il trimete cu reamprospatata binecuvantare a sotului sau Isaac,departe de mania lui Esau, in nord la fratele ei Laban unde avea sa ramana mai mult decat si-ar fi imaginat careva :14ani! Mai dureros pentru pentru Rebeca a fost ca intre timp a murit topita de dorul puiului ei fara sa-l mai poata vedea .Nu stim dar poate a fost ce si-a rostit in pripa atunci cand i-a spus:”..blestemul acesta sa cada asupra mea ..”Gen.27:13
Ma intreb:cum ceea ce-si zicea Esau in inima lui a ajuns si la urechile mamei sale ,ca doar n-avea doamna Rebeca vre-un cititor de ganduri? Este clar ca el a inceput sa vorbeasca si s-a auzit.Avea Rebeca vre-o cartita binevoitoare .Cine ce si cum nu stim .Putem doar sa facem ipoteze dar asta nu este important. Regula de aur:unde Biblia tace si noi tacem.Vorbim doar acolo unde vorbeste . “Seamana un gand si vei culege o vorba..”Si cand sunt in special ganduri de ura emotiile fac presiune care mai devreme sau mai tarziu le va ventila in afara fara sa ne dam seama . M-a luat gura pe dinainte..constatam cu-n soi de trista inocenta in asemenea cazuri. Si-a zbuat puiul cu atza fara sa fi vrut eu ..s-au imprastiat fulgii luati de vant ,nu-i mai pot aduna ..doar un aaa nauc si zadarnic este tot ce mai pot spune. Si apoi intanlirea cu nedorite urmari..
Tema Saptamanii Nationale de rugaciune a UBR de anul acesta ian.2016 a fost vegherea. Vegherea incepe in inima noastra . Cand dam lui Hristos Domnul stapanire totala acolo zi de zi , ceas de ceas, orice gand il vom facem rob ascultarii de El(2Cor.10:5). Si-n acest caz ventilatorul merge, dar ce iese in afara ,ce curge spre altii sunt izvoare de apa vie(Ioan 7:38).Si Duhul Sfant ne sta alaturi ,Calauza noastra in toata voia lui Dumnezeu. Daca acolo in inima noastra , sunt ganduri care nu vin de la Hristos si planuri la care privind atent si sinceri cu noi la o inspectare zilnica nu-l regasim pe Duhul Sfant, sa o aducem la Cruce unde este un izvor de iertare , vindecare si har. “Cerceteaza-ma Dumnezeule si cunoaste-mi inima ..(sau mai direct: ajuta-ma s-o vad asa cum o vezi Tu)..si du-ma pe calea vesniciei”Ps.139:23,24.Iar eu voi pastra doar ce te onoreaza pe Tine. Si inchei cu acest gand de ruga :
Fa ma sa-ti aud glasul Duhule Sfant pentru ca-n inima mea sa domneasca Hristos si viata-I cereasca sa strabata prin mine spre semeni. Fiti binecuvantati!

Lasă un răspuns