Biserica Crestina Baptista Emanuel

Str. Intrarea Gilaului 11-13, Sector 4 - Bucuresti

+40 771 096 198

bcbemanuelbucuresti@gmail.com

Evenimente

Evanghelizare (30.01.2022) Invitat special: Mihăiță Dănilă

Lucrarea cu copiii

„Lăsaţi copilaşii să vină la Mine şi nu-i opriţi; căci Împărăţia lui Dumnezeu este a celor ca ei.” Marcu 10:14b

 

In cadrul Bisericii Emanuel lucrarea cu copiii ocupa un loc esential. Avem programe adaptate categoriei de varsta din care fac parte.

 

Cele mai importante moduri in care dezvoltam aceasta lucrare ar fi:

 

– Grupele de scoala duminicala adecvate varstei lor (in fiecare duminica dimineata de la ora 10:00 – 12:00)

–  Pregatierea ocazionala a unor programe de 10-20 de minute in cadrul serviciului divin din Biserica)

– Tabara de vara – o saptamana de relaxare, relationare si aprofundare a unor teme biblice corespunzatoare varstei lor

– Clubul de vara – 4-5 ore timp de 3 zile in care socializeaza, se joaca, invata o lectie biblica, servesc o gustare, etc… toti copiii din Biserica si prietenii lor pe care ii invita cu aceasta ocazie.

Lucrarea cu tinerii / adolescentii

“Cum îşi va ţine tânărul curată cărarea? Îndreptându-se după cuvântul Tău” – Psalmul 119:9

In cadrul lucrarii cu tinerii/adolescentii ne propunem, cu ajutorul lui Dumnezeu sa dezvoltam programe adecvate cultural de evanghelizare si ucenicie pentru cresterea si maturizarea tinerilor din biserică.

Programe ale lucrarii cu tinerii/adolescentii:

  • Participarea la scoala duminicala (Duminica, 10:00AM)
  • Studiul Bibliei/ucenicie in cadrul intalnirilor pe grupe de casa.
  • Tabere și evenimente organizate pentru ocazii speciale
  • Activitati sociale, ateliere, misiune la sate.
  • Implicarea in slujiri ale bisericii: închinare, audio-video, etc.

Lucrarea cu adultii

“Ei staruiau in invatatura apostolilor, in legatura frateasca, in frangerea painii si in rugaciuni.” Faptele Apostolilor 2:42

 

Lucrarea cu adultii este lucrarea principala a Bisericii Emanuel. Asa cum Biserica primara accentua invatatura, partasia, frangerea painii si rugaciunea, tot asa incercam si noi.

 

Scriptura ocupa un loc central in predicare in special la intalnirea publica de duminica dimineata, dar si in timpul saptamanii la grupele mici  de ucenicie si studiere a Bibliei unde in oct.2021 – iun.2022 studiem epistola către Romani.

 

Legatura frateasca este dezvoltata la toate intalnirile publice de duminica dimineata, seara, miercuri cat si la grupele mici.

 

Frangerea painii sau Cina Domnului este practicata lunara in prima duminica a fiecarei luni.

 

Avem 2 intalniri saptamanale de rugaciune, miercuri si duminica seara, dar si duminica dimineata o parte importanta a serviciului divin este dedicata rugaciunii .La adunările duminicale de seara centrala este rugăciunea pe cauze personale sau ale cunoscuților pe care participanții din sala le anunță dar și cele comune cunoscute bisericii anunțate din fata .Acestea sunt puse pe ecran vizibile tuturor și adesea se preiau și pe grupuri pentru a fi aduse în rugăciunile personale zilnice.

Lucrarea social-caritabila

Care dintre aceştia trei ţi se pare că a dat dovadă că este aproapele celui ce căzuse între tâlhari?”

„Cel ce şi-a făcut milă cu el”, a răspuns învăţătorul Legii. „Du-te de fă şi tu la fel”, i-a zis Isus. Luca 10:36-37

 

Lucrarea social-caritabila este practicata in mod consecvent de catre Biserica Emanuel. Suntem sensibili la nevoile aproapelui nostru si ori de cate ori avem ocazia o facem intr-un mod organizat. In timp am avut proiecte social educative și caritabile in jud Giurgiu la Călugăreni-Crucea și Hulubești in parteneriat cu World Vision și alti sustinatori .In ultimi ani am derulat un proiect asemănător in parteneriat cu DGASPC sect.4 in mai multe centre ale direcției cât și cu centrul pentru tineri bolnavi HIV din Vidra-SAI

 

Ne implicam in ajutorarea oamenilor din comunitati defavorizate, in spitalele de copii bolnavi de cancer, cu oamenii strazii sau cazuri concrete care ni se comunica.

Toate acestea le consideram un privilegiu și o responsabilitate încredințată de Dumnezeu pe care dorim sa le onoram cum se cuvine.