MINUNI CU BATAIE SCURTA ?

Categories: BLOG

Zona in care Mantuitorul a facut poate cele mai multe minuni a fost coasta de nord a lacului Ghenezaret sau Chineret ,printre chineretii din Capernaum,Horazim,Betsaida si satele din imprejurimile lor.Si asta pentru ca oamenii il asteptau cu credinta ca El poate si vrea sa-i vindece idiferent de ce boli sufereau iar pe unii sa-i eibereze de cele ce patimeau de la diavol .Si a facut-o cu prisosinta, cu toata compasiunea si puterea-I divina. Dar intr-o zi i-a mustrat si a mustrat acele cetati cu grele si aspre cuvinte.Vaiuri si vaiuri in dreptul fiecareia(Matei 11:20-24).Aceste vaiuri s-au transformat in lacrimi amare pe fata Mantuitorului in ziua Floriilor pentru Ierusalimul unde tocmai intra si care vazuse si el multe minuni dar i-a intors spatele. Cu durere a rostit acele vaiuri pentru lipsa lor de raspuns.Raspunsul pocaintei. Au refuzat pocainta .Au ignorant si respins ce Dumnezeu astepta mai mult de la ei.Si-au vazut problemele rezolvate si mai curand sau tarziu nerecunoscatori i-au intors spatele intocandu-si de ale lor ,ca cei noua din zece leprosi vindecati in drumul spre preoti(Luca17:11-19) . Domnul Isus a facut minuni printre oameni pentru ca a simtit cu durerile lor dar sa le si arate ca El este Mesia venit de la Tatal. Si nu au fost singurii in aceasta postura. Maltezii de pilda ,la fel . Erau convinsi ca Pavel va muri imediat dupa muscatura viperei,dar minune a trait! Au fost martorii vindecarii multor bolnavi inclusiv a tatalui guvernatorului Publius.Dar nici o mentiune-n Cuvant despre credinta sau pocainta lor ,desi Pavel in mod sigur le-a vestit si evanghelia(Fapte28:1-10).
Toate aceste minuni prin care cei mai multi dintre oamenii aceeia au revenit la starea de bine n-au produs in ei rodul credintei in Domnul ca Fiul divin si nici pocainta fata de Dumnezeul cel sfant ca-n acel unul din cei zece leprosi vindecati de Isus.El s-a intors coplesit de recunostinta, credita si pocainta aruncandu-se la picioarele Domnului si plecand de acolo cu-n bonus etern:mantuirea . Domnul le-a redat multor chinereti bucuria vietii pe care si-au trait-o un timp pe pamant dar fara Dumnezeu si daca au sfarsit asa s-au dus in pierzarea eterna. Chiar trist pentru ei ,asa cum exprima vaiurile acelea. Pentru ca in ziua judecatii osanda le va fi mai grea ca acelor pagani din Sodoma si Gomora ,Tir si Sidon care n-au avut harul sa vada atatea minuni pentru ca daca-l aveau,spune Domnul Isus, s-ar fi pocait.
Adesea intelegem clar mesajul divin care ne cheama la pocainta,iertare ,slujire ,iubire crestina prin lectura directa a Scripturii,prin Cuvantul ei predicat ,prin vise de noapte ori experiente cu Dumnezeu(ale noastre sau ale altora) si chiar minuni traite de noi sau vazute la altii.

 

Mereu auzim:”Sanatate ca-I mai buna ca toate”. Dar de ce sa ne dea sau redea Dumnezeu sanatatea pierduta facand chiar dorite minuni? Sa traim mult si bine risipindu-ne anii intr-un mod egoist si poate chiar pacatos? Minuni pentru ce ? Chiar si asa de atatea ori Dumnezeu a facut-o si-o face . Sau ne preocupam si dorim neprihanirea si Imparatia Sa cu prioritate crezand asa cum ne spune ca El ne cunoaste nevoile noastre si ne pretuieste mai mult decat pasari si flori de pe camp de care tot El ingrijeste?(Mt.6:33). Aceste randuri iti vor fi de folos daca te intrebi si-ti dai raspunsul onest. Au avut in inima mea ecoul scontat mesajul,minunile prin care Dumnezeu mi-a vorbit? Sau ca si chineretii am beneficiat si m-am bucurat de toate acestea vazand-mi mai departe de viata traita ca si pana atunci. Ce citesti aici e plictisitor sau aduce pentru sufletul tau un vant de speranta ,un dor care asteapta sa se transpuna in fapte ,e ceea ce simti ca doresti adanc in inima ta? Daca da continua sa-l cauti pe Domnul implinind tot ce poti si stii ca e bine si zicand ca odinioara prorocul :”..iata-ma trimite-ma!..vin sa fac voia Ta Dumnezeule”(Is.6;Evrei 10).Astfel minunile si mesajele Sale vor fi pentru tine faclii care-ti lumineaza in intunericul spiritual al acestei lumi drumul cel bun catre cer.

Lasă un răspuns